ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURUSU (2019-2020 YILI GÜZ YARIYILI)

**Başvurular : 10.06.2019-27.06.2019 tarihleri arasında sistem üzerinden online yapılacaktır.

**Sonuçlar : 05 Temmuz 2019 Cuma Günü Saat 16.00'da ilan edilecektir.

**Kesin Kayıtlar : 01 Eylül-20 Eylül 2019 tarihleri arasında enstitümüzde yapılacaktır.

1. Uluslararası öğrenciler için Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları Online Başvuru Formuna tanımlanmıştır.
  2. İlk Başvuru esnasında enstitümüzce herhangi bir belge talep edilmeyecek olup, ilgili belgelerin online başvuru formu sonunda bulunan belge yükleme alanına okunabilir şekilde transkript ve diplomalarını yüklenmesi gerekmektedir
  3. Uluslararası öğrencilerden ALES ve Yabancı Dil belgesi istenmemektedir.
  4. Belge yüklemeyen adayların başvuruları değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  5. Başvurular 27.06.2018 tarihinden sonra ilgili Anabilim Dalınca değerlendirilecek olup, enstitümüzce herhangi bir öğrenci kabulu söz konusu değildir.

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER

Tezli Yüksek Lisans Programlarına kayıt yaptıracaklar için

1. Lisans Diploması (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  2. Lisans Transkript (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  3. Pasaport Fotokopisi
  4. 2 adet Vesikalık Fotoğraf
  5. Türkçe Dil Belgesi 70 ve C1 (Varsa)
  6. Yök Tanınırlık belgesi (Varsa)

Türkçe dil belgesi olmayan adayların kesin kaydını yaptırdıktan sonra 1 yıl izinli sayılarak belgeyi temin etmesi beklenmektedir. Lisans Eğitimini Türkiyede tamamlayan öğrencilerden Türkçe Dil belgesi ve Tanınırlık belgesi istenmemektedir.

Doktora Programlarına kayıt yaptıracaklar için

1. Lisans Diploması (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  2. Lisans Transkript (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  3. Yüksek Lisans Diploması (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)